Voimavaraksi oma itse

Asiakkaiden palautteita

Palaute 1
”Kirjoittaminen on minulle helpompaa kuin puhuminen. Kasvoin henkisesti, kun sain viimeinkin leväyttää kaikki lapsuuteni salaisuudet paperille, pois päästäni. Turvallisesti ja luottavaisesti, koko likaisen paketin.

Kasvoin henkisesti eri ihmiseksi, aivan kuin ylläni olisi suuri aurinkoinen kehä. Tunnen keveyttä niin kehossani kuin mielessäni. Löysin itsestäni sellaisia voimavaroja, joita en aiemmin tiennyt minussa olevan. Ne elämän pienet arkiset asiat…

Aikaisemmin kaikki asiat olivat sekamelskana päässäni, nyt ne on järjestetty oikeisiin lokeroihinsa ja mittasuhteisiinsa. Olen aikuinen, joten minun ei tarvitse tuntea enää samoin kuin lapsena tunsin. Ne asiat eivät enää ole elämässäni, kun muistotkin on nyt käsitelty. Olen vapaa niistä ja niiden tuottamista tunteista.

Mietin, onkohan mikään muu asia koskaan ollut minulle yhtä henkisesti kasvattavaa ja vahvistavaa kuin tämä. Nyt asiat on puettu sanoiksi, ja koen valtavaa hallintaa omasta elämästäni ja tunteistani. Tein upeita löytöjä itsestäni ja tunteistani. Rohkeita oivalluksia! Sisäistä hallintaa ja ennen kaikkea voimaantumista, koska minun ei tarvitse enää kantaa niitä traumoja itsessäni. Olen vapauttanut itseni. Olen tajunnut, että vika ei olekaan minussa!

Kuinka tämä surullinen elämäntarinani voi toimia minulle voimavarana? Koko ikäni tämä asia on ollut käsittelemättä sisälläni ja vaivannut minua, syönyt energiaani. Mutta nyt olen saanut puretuksi sen paperille kirjojen ja terapeutin avulla. Se helpotti taakkaani ja aukaisi asian kauniina esille. Aika kultaa muistot ja siitä olen tyytyväinen... Niistä on tullut minulle voimavaroja, ne ovat kasvattaneet minusta entistä positiivisemman ihmisen!”

Palaute 2
"Mielestäni kirjoittaminen on erittäin hyvä ja tehokas tapa työstää omaa elämää ja tutustua itseen, tunteisiinsa ja ajatuksiinsa. Kirjoista löytyy paljon mielenkiintoisia asioita, joita voi vertailla omaan elämään.

Minulla heräsi kysymyksiä, joiden vastaukset eivät olleetkaan niitä mitä ajattelin. Kirjoittamalla voi purkaa, mitä on oppinut ja miten asioita ajattelee oman elämän kannalta. Voimavarojen löytämi­nen kirjallisuudesta ja omasta tekstistä oli minulle uutta ja hyödyl­listä. Parasta kuitenkin on suora palaute asiantuntijalta ja sellainen, asiallinen yhteispohtiminen asioista. Saamani vinkit olivat hyvin varteen­otettavia ja uusia ideoita synnyttä­viä.

Kirjojen lukeminen opettaa lukijaansa aina, mikäli lukija sen sallii ja ottaa ajatuksen mukaan lukemiseen­sa. Kirjat, joita luin, eivät mielestäni ole kaikista helpoimpia luettavia ja siksi olikin antoisaa lukea juuri ne. On mukavaa "jutella" asiantuntijan kanssa niin, että hän ymmärtää mitä yritän sisäistää ja samalla kuuntelee ajatuksiani.

Kiitän opettavaisuu­desta ja uusien mahdollisuuksien ymmärtämisestä, joka ei aina itselle ole helppoa. Niin ja kannusta­vuus on myös tärkeä osa tätä prosessia."

Palaute 3
”Mielestäni tämä oli mielenkiintoinen ja hyvä koke­mus. Idea on mainio, sillä kirjoittaminen laittoi todella pohtimaan omia voimavaroja. Kirjojen lukeminen antoi paljon uutta tietoa ja herätti paljon ajatuksia. Kirjoittaessani mietin todella, mitkä ovat voimavara­ni ja mistä saan energiaa työhön, opiskeluun ja jokapäiväiseen elämään. Kirjoittaminen oli antoisaa ja se antoi minulle paljon hyviä ideoita ja ajatuksia, joilla voin parantaa jokapäiväistä jaksamistani."