Musiikkiterapia

The Bonny Method of Guided Imagery and Music (GIM) - uusi, tehokas musiikkiterapiamenetelmä Suomessa

Menetelmän kehitti amerikkalainen musiikkiterapeutti Helen Bonny 1970-luvulla. GIM-musiikkiterapeutteja on 24 eri maassa, yhteensä noin 200. Suomessa meitä on neljä (Jyväskylässä, Kokkolassa, Orivedellä ja Vantaalla). Koulutus on laaja-alainen ja vaativa, ja se on yhtenäinen kaikkialla maailmassa.
Menetelmä perustuu klassisen musiikin kuuntelun herättämien mielikuvien, muistojen ja tunteiden käsittelyyn. Musiikki avaa oven ihmisen alitajuntaan ja tuo sieltä asioita tietoisuuteen joko muistoina tai symbolisessa muodossa. Lisäksi se auttaa samaan yhteyden keholliseen muistiin, ja täten päästään käsittelemään sellaisiakin asioita, jotka eivät ole tallentuneet sanallisina tai kuvallisina muistoina.
Alkukeskustelun jälkeen terapeutti tekee asiakkaalle lyhyen rentoutuksen, jonka jälkeen hän johdattaa asiakkaan mielikuvamatkalle valitsemansa klassisen musiikin kanssa. Hän ohjaa asiakasta kysymyksillään ja tekee muistiinpanoja tapahtumista, joita asiakas kertoo kuuntelun aikana. Lopuksi keskustellaan kokemuksista. Sessioon voi sisältyä myös piirtämistä, maalaamista, savityötä ja liikettä. Session kesto noin 1,5 - 2 h.
GIM-musiikkiterapia on tehokas menetelmä, koska se avaa oven ihmisen omaan, syvään viisauteen. Se soveltuu kaikenlaisten asioiden, myös hyvin vaikeiden ongelmien käsittelyyn, sekä henkilökohtaisen kasvun menetelmäksi.

Lisätietoja tästä sekä täältä The Bonny Method of Guided Imagery and Music (BMGIM).

The Bonny Method of Guided Imagery and Music -menetelmän kehittäjä Helen Bonny.

(Kuva Helen Bonnyn luvalla)